30.03.2013 г.

Чужди езици -онлайн и безплатно

Здравейте!

Днес реших да споделя с вас различни сайтове за изучаване на чужди езици.Сайтовете в които всичко или повечето неща са безплатни и най-много да трябва да се регистрирате.Дано ви хареса тази публикация(която стана малко дълга,но си заслужава да я прегледате до края).
Photo:Internet
Едно интересно попадение е сайт,който лично аз открих съвсем наскоро,но е наистина много интересен и полезен.Няма значение дали сте възрастен или вашето дете ще учи,всичко е много лесно и интуитивно,сайта е на български език.
Името на сайта е Интернет полиглот.Ето как го описват неговите създатели:

Предназначението на този сайт е да подпомогне изучаването на чужди езици и заучаването на чуждите думи и техния превод. Играта в този сайт помага за бързото запаметяване на думите и съхраняването им в паметта за дълъг период от време. Достъпът към всички страници е свободен.

Друг интересен сайт също български,за който нямам впечатления все още,но е безплатен е Learn-Bg.com.В този сайт се изучават най-използваните езици в света-английски,немски испански език.Неговите създатели го описват ето така:

Learn-bg.com - Вашето място за напълно безплатно онлайн изучаване на най-използваните в света чужди езици.
Сайтът Ви предоставя подбрани от нас материали за изучаване на Английски, Немски и Испански езици в онлайн среда.
На вниманието на потребителите сме изложили следните учебните материали: изчерпателни статии със съдържание,
запознаващо Ви с граматиката на езиците; пакети от уроци, специализирани
в отделни техни аспекти и полезни тестове за проверка на текущите знания, които сте натрупали.
Чрез опцията "Добави Материал" всеки наш регистриран
потребител може да увеличи съдържанието на учебни материали в сайта с предоставен от него урок,
бил той авторски ли не, а Форумът е перфектното място да зададете въпрос към другите,
ако по време на изучаване на дадения език сте срещнали неясност.
Желаем Ви приятен престой в Learn-bg.com .


Много добър сайт в тази насока,но за вече имащи някаква основа по английски език е сайтът на BBC секцията им Learning English,полезна страница с много материали.

Пак в сайта на BBC има материали и по други езици в секцията Learning Other Languages В тази секция смея да твърдя са достъпни повечето езици (има дори български),пак се изискват някакви познания по английски,защото все пак сайта е английски,но с повече желание и старание всичко е възможно.Тук са застъпени основни изрази и думи.

Друг полезен сайт е този на Британски съвет България в сайта има насоки за изучаване на езика в България,в Обединеното кралство разбира се срещу заплащане,но и онлайн -за възрастни ,за деца и за футболисти(ако мога така да го нарека).Онлайн материалите са безплатни.

Един много забавен и интересен сайт насочен към децата е Mingoville.Тук под формата на игра,се изучава езика,изисква се единствено регистрация,всичко е безплатно.

Ако искате да учите немски език,то вашият сайт е Дойче Веле те също си имат секция за изучаване на език(в случаят на немски език)както BBC.Тук има много и различни възможности,вие избирате кой е вашият вариант,всичко е безплатно,ако си направите регистрация,вашите резултати ще се запаметяват и така ще виждате вашият напредък.

Друг много полезен сайт е този на engVid,под формата на видео уроци се изучава английски език,от вас се изисква само да избере кой е вашият учител,не е проблем да изберете и няколко,няма ограничение.Всичко е безплатно и всеки учител си има свой youtube канал.

Ако знаете английски език и искате да научите испански език вашето място е Butterfly Spanish / Free Spanish lessons youtube канал в който напълно безплатно изучавате испански език.

Ако искате да учите руски или просто да опресните знанията си вашето място е  Learn Russian - RussianPod101.com .Ако знаете английски език тук също нямате проблем да научите нещо ново или да си припомните забравеното.Трябва да отбележа,че каналът е част от сайт в който има материали по много езици,и тук е необходима регистрация,първоначално всикчо е безплатно (има пробен период),след няколко седмици имате ограничен достъп,но пак не е никак зле и може да се ползва.Сайтът е Language Learning with Free Podcasts.

Последният сайт ,за който почти бях забравила,а всичко е безплатно има много голям избор от езици е 50languages.Всичко е на български език и много достъпно,само избирате кой език искате да учите.

Определено това не са всички сайтове,не им правя някаква реклама или нещо подобно.Това са сайтове,които лично на мен са ми допаднали и са ми били полезни.Определено ако искате сериозно да изучавате език най-добрият вариант е с група и учител(особенно ако ви трябва професионално или пък за да учите в чужбина),но и това са много добри варианти(за опресняване на знанията и за доусъвършенстване).Лично аз се възползвам от тези варианти,но английски език изучавах в курс по програмата "Аз Мога" до ниво В2.Всеки преценява как и кое е по-лесно за него.Надявам тези сайтове да са полезни и за вас :)

По-лесно е да критикуваш и рушиш,отколкото да създадеш нещо или да направиш добро!

4 коментара:

 1. "Интернет полиглот" - не намирам страницата на сайта

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравей,благодаря ти оправих проблема.Този пост е от 2013г и е възможно такъв проблем да се появи.Надявам се,че информацията е полезна и ти е помогнала.

   Неви :)

   Изтриване
 2. Безплатните неща са един хубав плюс но имат много недостатъци. Според мен ако човек наистина иска да научи езика, трябва да го учи с учител, по възможност със самостоятелни уроци.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте,напълно съм съгласна с вас.Ако сте прочели целият ми пост до краят,сте забелязали,че аз също съм посещавала група.Това са сайтове,които са в помощ в такъв случай.Всеки е свободен да избере и прецени правилният вариант за себе си.

   Неви :)

   Изтриване