31.03.2013 г.

Пролетна умора

Здравейте приятели,публикацията ми днес ще е за пролетната умора.Изключително характерна за периода март-април.Времето се затопля,дърветата започват да цъфтят,а на нас ние уморено, мързеливо, трудно се концетрираме,нямаме апетит,не можем да се наспип и нямаме тонус.

Обикновенно като причини за пролетната умора се смятат застоелият начин на живот през зимните месеци,липсата двигателна активност и на достатъно слънце,малкото пресни плодове и зеленчуци които консумираме.
Няколко полезни съвета за справяне с пролетната умора са :

Photo:Internet
  • Плодове и зеленчуци-консумирайте повече пресни плодове и зеленчуци
  • Повече течности-има се предвид вода,разбира се пийте повече вода
  • Повече движение-започнете да спортувате или просто ходете до работа пеша,а не с автомбил или градският транспорт.През свободното си време си направете малка разходка със семейството или просто с приятели сред природата.Чистият въздух ще ви освежи и ще релаксирате.
  • Наспивайте се-8 часа сън както всеки знае са препоръчителната доза сън за всеки възрастен индивид.Когато сте се наспали определено ще сте по-свежи,по-концентрирани и отпочинали.Разбира се не прекалявайте,защото ако дълго се излежавате в леглото ще ви е още по-мързеливо и уморено.
  • Проветрявайте редовно помещенията които  обитавате.По-добре да имате добре проветрена стая,отколкото добре ароматизирана с някой от широко рекламираните ароматизатори(нищо лично и аз ги харесвам,но предпочитам да проветря добре)
  • Мислете положително-не се натоварвайте излишно психически.Търсете положителното и намерете своя начин да релаксирате-разходка сред природата,слушане на музика,четене на книги,позаруване и ли нещо което просто ви прави щастливи.


Photo:Internet

Все пак ако състоянието на отпадналост продължи потърсете своя личен лекар.Радвайте се на пролетта и на новото начало и мислете положително.


Photo:Internet
По-лесно е да критикуваш и рушиш,отколкото да създадеш нещо или да направиш добро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар