1.04.2013 г.

Първи април

Здравейте!
Честит 1 април на всички.Както е известно на 1 април всяка година празнуваме денят на лъжата.Праникът не е официален,но определено си е спечелил широка популярност и всяка година на този ден хората си правят шеги и си разказват небивали истории.
Photo:Internet

Счита се, че корените на този празник могат да се търсят в римския фестивал в чест на Хилария провеждан на 25-и март.
В Нова Зеландия, Великобритания, Австралия и Южна Африка шеги се правят само до обяд.Във Франция, Ирландия, Италия, Южна Корея, Япония, Русия, Германия, Канада и САЩ може да се шегувате през целия ден. Иранците си правят шеги на 13-тия ден от Персийската Нова година, който се пада на 1 или 2-ри април.
Във Франция 1 април се нарича "Априлска рибата" или "Денят на рибата". На този ден французите се опитват да закачат хартиена риба на гърба на жертвата, без да бъдат забелязани. Подобнишеги  сиправят и в Италия.
Според фламандските обичаи децата заключват родителите си и ги пускат чак когато обещаят да им дадат лакомства.В Корея на този ден при династията Чосон е позволено да се шегуват помежду си кралското семейство и придворните.В Полша дори държавните институции отлагат сериозните задължения на този ден и се шегуват.В Шотландия този ден се свързва с кукувицата,тъй като там тя е символ на глупостта.В Германия и Австрия този ден е смятан за нещастен и се счита,че всеки роден на този ден е човек без късмет.

Надявам се да сте успели да се пошегувате с някого днес и не се сърдите ако някой го направи с вас,днес е нормално ;)

По-лесно е да критикуваш и рушиш,отколкото да създадеш нещо или да направиш добро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар