2.01.2014 г.

Болярска пита (only Bulgarian)

Здравейте!
Ето и обещаната рецепта за моята първа питка.Нарича се Болярска пита.Много е лесна за приготвяне,лично аз използвах миксера(по-точно бъркалките за тесто),защото не умея да меся,но питката ми стана толкова хубава.Много е лесна за приготвяне и не отнема много време.Надявам се да ви хареса и на вас.Видях рецептата в интернет,а после погледнах и в една от готварските книги вкъщи и ето и рецептата за тази вкусотия.

Моята първа питка / My first bread 



Необходими продукти:
1 кг. Брашно
60-70 гр.Краве масло
50 гр. Мая
4 яйца
1с.л. захар
1с.л сол

Начин на приготвяне:

  • Маята се смесва със захарта и солта и се Добавят се трите яйца и белтъка на 4-то и постепенно се слага брашното.Омесва се тестото,което се оставя да втаса за 15 мин.,след това се разделя на 4 парчета,които се месят допълнително.

  • Всяко парче се разточва на тънка питка с точилка.Питките се подреждат една върху друга,като се намазват с разтопеното масло.Навиват се на руло и се усукват във формата на охлюв.

  • Тестото се оставя да втаса в намаслена тава,покрито с влажна кърпа и след това се намазва с жълтъка.Пече се до зачервяване в предварително загрята на 200 градуса фурна.


По-лесно е да критикуваш и рушиш,отколкото да създадеш нещо или да направиш добро!

It is easier to criticize and break than to create something or to do good!

Няма коментари:

Публикуване на коментар