22.04.2014 г.

Пържени филийки от сух козунак

Здравейте!
Великден отмина и ако случайно имате изсъхнал козунак,не бързайте да го изхвърляте.Дори и изсъхнал може да го използвате.

Ето и рецептата:
  • Използвайте   добре изсъхнал козунак. Нарежете го на дебели филийки. Разбийте яйцата, заедно с прясното мляко, ванилията и канелата с помощта на вилица.
  • Потапяйте всяка филийка за няколко секунди в сместа, но не изчаквате да се напои напълно, тъй като ако е твърде напоена ще се разпадне при пържене. Пържете филийките в сгорещено олио от двете страни до златисто. Готовите пържени филийки от сух козунак поцтавете в чиния с домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
  • Сервирате готовите филийки поръсени с пудра захар, с мед, или със сладко.
 Добър апетит от мен :)
 По-лесно е да критикуваш и рушиш,отколкото да създадеш нещо или да направиш добро! 

It is easier to criticize and break than to create something or to do good!

Няма коментари:

Публикуване на коментар