21.09.2014 г.

Идеи за двама

Здравейте,това лято често пътувам и ми хрумна да споделя с вас.Оказа се,че с приятеля ми обичаме да пътуваме,да посещаваме разни нови места,изложби,театър,концерти и други такива.
Определено е много приятно и когато се познавате с някого от скоро,това е идеалният начин да се сближите и опознаете (повярвайте ми)

Ето някои идеи без да харчите ужасно много пари да си прекарате добре с вашата половинка (или просто с приятел/ли):

-погледнете местната преса и регионални сайтове,също и различни плакати по улиците за различни културни мероприятия

Ние с приятеля ми посетихме подобен тип мероприятия във Велико Търново и почти всички бяха безплатни.Концерти на местни групи,джаз фестивал,хоротека,изложби и други подобни.
Посетихме музикално-театрални вечери "Под звездите на Търновград” (за съжаление само откриването и закриването,заради работата ни,но пак беше супер).

-погледнете програмата на киното-последният филм,който гледахме беше "Нека сме ченгета",ако все още не сте го гледали направете го.Това е една страхотна комедия,салонът беше пълен и ви гарантирам много,много смях :)

Както споменах ние обичаме да разглеждаме нови места и мога да споделя къде ни хареса и къде не.Предварително ще отбележа,че ние не си пада ме по шумните и пренаселени места.Предпочитаме спокойствието,далеч от стреса и шумната тълпа.
А сега моите предложения за пътувания :)

-Елена,страхотно място независимо от сезона.Спокойствие,тишина и чист въздух.Прекрасно място да прекарате уикенда заедно или да отделите два дни през седмицата,ако сте отпуска.Вижте повече снимки тук.
-Трявна,тази седмица имах малко отпуска и отидохме там за 3 дни(на 3-ят ден си тръгнахме). Определено имам пристрастия към този град,много ми харесва.Старата част е пешеходна зона и наоколо има само сгради във възрожденски стил.Има много музеи за разглеждане,ако досега не сте били там поправете грешката.Имайте предвид,че повечето музеи почиват понеделник и вторник,но работят през уикенда.(На снимката съм без какъвто и да било грим,отбелязвам го,за да се има предвид)
-Дряново,това е една много добра отправна точка за посещение на околните забележителности.Ние си харесахме място,където да отседнем по интернет.Повече информация тук.Отседнахме във Стаи за гости и ресторант "Антик" **,много ни хареса там.Посрещнаха ни много мило,домакините са много любезни.Има интернет,но ние не ползвахме (когато решите да почивате,ви препоръчвам да спрете или да сведете до минимум телефоните и всякакви други подобни),стаите са хубави,храната в ресторанта също е хубава.Ние посетихме Боженци,Етъра и за малко се отбихме в Габрово.Дряновският манастир го оставихме за друг път,когато отидем там ( и двамата скоро сме били там и затова го пропуснахме)

Боженци и часовниковата кула в Дряново.
 Етъра и Габрово
-около Търново има доста манастири.Ние посетихме няколко,включително и Ксилифор.Ето малко снимки:
-вече знаете,че лятото прекарахме няколко дни в Царево и много ни хареса,ако сте пропуснали вижте тук.

Това са моите идеи,ще се радвам да споделите и вашите :)

*Всички снимки,които виждате тук,са наши снимки,които сме правили докато сме били на някое от тези места.Не са правени с идеята после да се показват тук в блога ми :)

2 коментара:

  1. Много красив пост.Аз също много обичам да ходя в Елена, особено зимата.В Царево не съм била от няколко години, но пазя прекрасни спомени :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,всички тези места са прекрасни.Царево е чудесно място за почивка,далеч от шумните купони и тълпи,наистина много приятно място :)

      Изтриване