25.10.2014 г.

Печени ябълки с орехи и стафиди

Здравейте,отново пак ви досаждам днес,този път с един много лесен и бърз за приготвяне десерт.Изключително подходящ за този сезон и ужасно вкусен.Трябват само малко ябълки,канела,орехи,стафиди и малко свободно време.Ароматът на канела е невероятен :)

Вкъщи има много ябълки и ние определено не искаме да ги изхвърлим просто ей така.Така,че потърсих из блоговете и готварските сайтове и си харесах няколко лесни рецепти.Едната беше за печени ябълки с орехи и канела.
Ето и рецептата:
  • 4 ябълки
  • 2 с.л орехови ядки
  • 2 с.л. захар
  • 1 с.л. стафиди
  • 1/4 ч.л. канела
  • 20 гр. краве масло
  • 125мл (1/2 ч.чаша вода) 

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете ябълките.След това издълбайте средната част на всяка ябълка,за да я почистите и за да може после да я напълните.Лично аз,вече приготвям рецептата за втори път и първо измивам ябълките,после ги издълбавам и след това ги подсушавам,непосредствено преди да ги сложа в тавата.Направете дупките по широки,за да се изпече всичко по-лесно.Ползвайте хартия за печене,за да почистите за секунди тавата после.
След като сте приключили с тази част е време да напълните ябълките.Сложете орехите (нарежете ги на дребно),стафидите,канелата и маслото в един съд и ги смесете хубаво,след това напълнете ябълките.Накрая разтворете захарта във водата и излейте вътре в тавата.
Фурната ви трябва да е предварително загрята на 180 градуса.Пекат се 40-50 минути.Времето за печене зависи от това каква е вашата фурна.Не е трудно да се прецени кога са готови ябълките,просто трябва да са омеканали.
Когато вече са готови,ги залейте със соса от тавата.Ябълките се сервират студени.Това е от мен,дано ви хареса рецептата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар