2.04.2015 г.

Гювеч с месо и зеленчуци на фурна

Здравейте,няколко дни вкъщи и ето че намерих време за блога и други любими занимания.Днес ще споделя с вас една много лесна и вкусна рецепта.Продуктите може да ги промените според сезона или според това,което вие предпочитате.

Приготвя се изключително лесно,трябват ви само зеленчуци и месо.Може да използвате различни зеленчуци и месо-свинско месо,пилешко месо,наденица или друг вид месо,което предпочитате.Тук ще видите зеленчуците,които са използвани в случая.




Ето и продуктите:
  • тиквичка
  • лук-червен,но не може и жълт или зелен лук-1 глава
  • чесън-1-2 скилидки
  • замразени зеленчуци за гювеч-моркови,чушки,грах,патладжан,зелен боб,картофи,домат,магданоз
  • месо-в случаят свинско месо-около 500гр.
  • домати от консерва-100-150гр
  • сол
  • подправки-вегета,чубрица,мащерка,риган,босилек,чер пипер
  • червен пипер-1 кафена лъжичка
  • брашно-лъжица и половина


Начин на приготвяне:
Измивате и почиствате зеленчуците.Тиквичките се нарязват на кръгчета и после се нарязват на четвъртини.Лукът се нарязва на полумесеци,месото на парчета.В тенджера сложете олио да загрее и после добавете месото,когато се запържи леко добавете лукът,а после и останалите зеленчуци.Оставете ги да се задушат за малко.Когато се задушат добре,добавете доматите от консервата,подправките и солта,оставете още малко да се задушат.След това добавете брашното и червеният пипер изполвайте около литър вода(количеството вода е по ваша преценка,зависи колко гъсто искате да бъде).
Изсипете всичко в тава и сложете във фурната да се запече.Ето така изглежда когато е готово.
Добър апетит :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар