27.12.2015 г.

Плодова торта / Fruit cake



Необходими продукти:
  • блатове за торта-използвам готови 3 блата в опаковка
  • заквасена сметана Danone -2 опаковки от 400гр и 200гр
  • пудра захар-половин кафена чаша(тази която ползвам е 250мл)
  • плодове-банани,кивита и портокали *Вида и количеството плодове изберете според вашите предпочитания и вкус
  • компот(по избор) или сироп(в малко загрята вода се слага захар на вкус и се разбърква) за леко сиропиране на блатовете 
Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете плодовете.Смесете заквасената сметана и пудрата захар и ги разбийте с миксер,докато всичко стане хомогенна смес. Всеки блат първо поръсвате със сироп/компот.После слагате сметаната на равен пласт.След това редите плодовете върху сметаната,като приключите с плодовете слагате вторият блат и отново слагате всичко в същият ред.На последният блат отново слагате всичко в същият ред.Най-отгоре може да развихрите фантазията си  с украсата с плодовете и някаква поръска-шоколадови пръчици,карамелизиран кокос или нещо друго.
What you will need:
  • cake layers - I like to use cake layers from the supermarket (3 in  pack) 
  • the sour cream Danone -2 packages of 400 g and 200 g
  • powdered sugar, half a cup of coffee (250 ml)
  • fruits- bananas, kiwis and oranges * The type and quantity of fruits choose according to your preferences and taste 
  • compote (optional) or syrup (in heated water put sugar to taste and mix) for cake layers
How to prepare:

First I clean and cut fruits.Mix sour cream with powdered sugar and mix them with a mixer until it becomes homogeneous.Each of cake layers,sprinkle with syrup /compote.Then put the sour cream on  every cake layers first,and then from fruits.On the second cake layers again  everything in the same order.On the top again  everything in the same order,but you can unleash your imagination for decorating the cake with fruit and some filings-chocolate filings, caramelized coconut or something else. 

 От мен добър апетит приятели :) 

Bon appeti friends :) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар