31.01.2016 г.

Идеи за... / Ideas for...#11

Здравейте,отново на линия и този път с кулинарен пост,но какво да се прави.Под снимката ще видите какво съм готвила тези дни и идеи да приготвите нещо бързо и вкусно и вие.

Пица

Необходими продукти:
  • 500гр. готово тесто(може и вие да си омесите,ако предпочитате) 
  • 1 яйце
  • сирене-количеството зависи от вашият личен вкус
  • пинджур-на вкус(може да използвате кетчуп или доматено пюре)
  • червен лук-2 средно големи глави
  • за плънката-кисели краставички,маслини,суджук(това решихме да сложим ние)
  • кашкавал


Начин на приготвяне:

След като извадите тестото,го омесете малко на набрашнена повърхност и го разточете.Намажете тавата,която сте избрали с малко олио и сложете разточеното тесто.Намазвам първо със сместа от разбитото яйце и сиренето,после с лъжица слагам от пинджура.Добавям нарязаният на шайби червен лук,като приключа с тази част слагам нарязаните на дребно кисели краставички,маслини и суджук.Докато слагам плънката върху пицата включвам фурната на 200 градуса да загрее и когато съм готова слагам, пицата вътре.В нашата фурна е готова за около 35 минути-печем на горно  и долно печене без вентилатор,малко преди да я извадя я поръсвам с настърган кашкавал.Нашата вкусна пица е готова :)



 Баница с локум

Необходими продукти:
  • един пакет кори
  • 3 опаковки локум-всяко парче се реже на 4 части(в оригиналната рецепта са 2 опаковки,но останах изненадана от намаленото количество локум в последните години,затова ви препоръчвам 3 опаковки)
  • орехи-нарязани на ситно,ако са смлени няма да се усетят(ако решите може да ги пропуснете,вие си решавате) 
  • пудра захар за поръсване,ако искате
*чашата,която ползвам за мярка е 300мл
*за разнасяне на плънката използвам силиконова четка

*за плънката
  • 1 чаша кисело мляко
  • 1-2 яйца
  • 1 бакпулвер
  • 1 чаша брашно
  • 1 чаша захар
  • 1 чаша олио(лично аз сложих много по-малко,защото това количество е твърде много за нашето семейство,препоръчвам ви да си прецените в тази част)
* за сиропа
  • 1/2 чаша вода
  • 2 ванилии-аз използвах половин от течната на dr.Oetker
  • половин чаша захар(в оригиналната рецепта количеството е 3 чаши,вие си преценете,колко да сложите)

Начин на приготвяне:

Всички продукти,които необходими за плънката-без локумът и орехите, ги смесвам в една купа и разбивам до получаване на еднородна смес.
Относно корите които ще ползвате:
*ако са тънки ги слагам по две,като между двете слагам първо от плънката,а после от локумът и орехите;
*ако са по-дебели,първо слагам от плънката и после поръсвам с орехи и локум
Всяка кора я навивам и слагам в тавата,като за вита баница.На мен ми остана малко от течната част от плънката и с четката  намазах баницата отгоре.Когато съм готова слагам баницата в предварително загрята фурна и пека на 190-200 градуса на долно печене с вентилатор.Когато придобие цвят като на горната снимка е готова и може да я извадите.Аз предпочитам да залея със студеният сироп топлата баница и да покрия със фолио за печене.Малко преди да я сервирам я поръсвам с пудра захар.
Добър апетит от мен приятели :)

Bon appeti friends :)   


 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар