4.01.2016 г.

Идеи за... / Ideas for...#8

Здравейте,Честита Нова година от мен.Време е за първият за годината пост.Отново на кулинарна тема,но какво да се прави.Тези дни очаквайте и козметичен пост,но сега ето какво приготвих за вечеря.

Мини пици от бутер тесто
 Необходими продукти:
  • бутер тесто-аз ползвах "Белла" 800гр.опаковка
  • лютеница,може и кетчуп
  • за плънката-кисели краставички,шпеков салам(такъв имах в хладилника),сирене
  • 1 яйце и малко кашкавал
Начин на приготвяне:
Знаете,че бутер тестото се държи във фризера,ако ще го правите за закуска вечерта прехвърлете пакета в хладилника ,ако е за вечеря сутринта го прехвърлете в хладилника.Поръсвам с малко брашно и разстилам едната половина от бутер тестото.Намазвам с лютеницата 3-4 супени лъжици,след това слагам нарязаните на дребно-салам,кисели краставички и сирене.Навивам на руло и слагам в хладилникът за около 10мин.След това повтарям същата процедура със другата половина от бутер тестото.Трябва да включите фурната да загрее предварително.С бутер тестото знаете,че се пече на 200-220 градуса,аз избрах 220градуса.Идеята да сложите навитото на руло бутер тесто за около 10 мин. в хладилникът,е че като го извадите от хладилника ще го нарежете по-лесно(разбира се и ножа трябва да е остър).
Нарязвате рулото на шайби около 2см.широки.Слагате ги в тава с хартия за печене и намазвате всяко парче с разбитото яйце и слагате малко кашкавал.Пече се до придобиване на златист цвят.

 Пудунг шоколад на dr.Oetker
На всяка опаковка има инструкции за приготвянето и какво ви е необходимо.Съжалявам,че снимката е с такова качество,нещо не се получи.

От мен добър апетит приятели :) 

Bon appeti friends :) 


Няма коментари:

Публикуване на коментар