14.01.2017 г.

Идеи за... / Ideas for...# 1 (2017)

Реших известно време да не пускам нищо от тази поредица постове(линк),докато не преминат празниците.Както всички знаем по празниците е пълно със снимки на кулинарни творения,затова и не публикувах нищо.Сега е време да споделя  с вас снимки на две лесни домашни торти,които всеки може да направи без проблем.Без излишни отклонения да преминем по същество.
 
www.canva.comОбщото между двете торти е че и двете са с готови какаови блатове - едните са квадратни,а другите кръгли.Двете торти са направени със заквасена сметана,аз предпочитам тази на Danone,използвах две кофички от големите.Необходима е пудра захар-половин кафена чаша(чашата е около 250-300мл).Пудрата захар и сметаната се разбиват с миксер.Преди да сложа сметаната,леко сиропирам всеки блат или със сока от компот по избор или с загрята вода с малко захар.Между блатове обичам да слагам банани,нарязани на кръгчета,това е по избор.Най-отгоре не съм слагала плодове не искахме да е Плодова торта ,а украса по избор.
Това е квадратната торта,отгоре е поръсена с карамелизирани кокосови стърготини и бонбони.Бонбоните представляваха цели ягоди покрити с шоколад(досега не бях опитвала),като всеки бонбон разделих на две.

 Ето и как изглежда отвътре,тортата която беше за Коледа.

Това е кръглата торта,направена е по същият начин,само че е сиропирана с ликьор от серията Deluxe на Lidl-Irish cream liqueur,а отгоре е поръсена със шоколадови пръчици.Тази торта беше за нова година.
Не можах да направя снимка на някое от парчетата,защото изчезнаха много бързо,но ето още една снимка.Комбинацията с ликьора беше много добра,досега не бях опитвала и малко се притеснявах,дали ще е вкусна.Съдейки по това колко бързо изчезна,явно ми се получи,колкото и нескромно да звучи.
Обикновенно правя тортите от предходният ден-вечер и така престояват около 24 часа и така блатовете стават много сочни,а отделните продукти,едно цяло,като вкус.

От мен добър апетит приятели!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар