28.02.2017 г.

Идеи за... / Ideas for...# 4 (2017)-Сурови веган бонбони

В тази част на поста оставих най-интересното.Наскоро видях в интернет споделена снимка на сурови веган бонбони.Веднага потърсих рецептата в коментар под снимката и останах изненадана,колко лесна и достъпна е тя.


 Необходими продукти:
  • 1 авокадо
  • 2 банана
  • 1 супена лъжица кокосово масло(аз ползвах био кокосово масло,което наскоро си купих)
  • кокосови стърготини-3 пакетчета по 50гр.2 сложих вътре в сместа,а част от третото за овалване на бонбоните в тях.
Начин на приготвяне:

Срязах авокадото,махнах костилката и го извадих с лъжица.Обелих бананите и ги срязах на по-малки парчета,добавих кокосовото масло и двете  пакетчета кокосови стърготини.Количеството на кокосовите стърготини вие си го преценете,идеята е че те стягат сместа. След като всичко необходимо е в купата го пасирах с пасатора до получаване на еднородна смес.След това оформих топчетата и всяко го овалях в кокосовите стърготини.Когато всички бонбони са оформени,сложете ги  за няколко часа в хладилника да стегнат покрити с фолио за свежо съхранение.


Да си призная това са първите сурови веган бонбони,които приготвям и съм приятно изненадана,колко вкусни са те.Приятно изненадана останах също и от факта,че всички вкъщи много ги харесаха и половината бонбони изчезнаха много бързо(едва успях да направя две снимки).Ще се радвам ако споделите ваши рецепти за сурови бонбони.

От мен добър апетит приятели!

Няма коментари:

Публикуване на коментар