8.09.2017 г.

Best Pinterest Finds of the week # 20

Здравейте!
Отново е краят на седмицата и е време за Pinterest находки.Тази седмица най-голямо впечатление ми направиха публикации на здравословни теми.Може би заради здравословните проблеми,които имам последната година и които се проявиха наскоро,не знам.Опитвам се да променя начина по който се храня,но забелязвам ,че трябват и други неща не само това.В търсене на правилният начин,ето какво ми направи впечатление тази седмица.
source

Знам,че всички са чували,колко е полезно да се пие вода,но все пак ще споделя този пост,защото е наистина полезен.Самата аз не не употребявам газирани напитки,отказах се от кафето и всичко кофеиново по здравословни причини.Споделям тези факти с вас,защото е много по-здравословно човек да пие чиста вода,без значение дали минерална,изворна или пречистена чешмяна вода(важно е да се редуват),отколкото газирани напитки,които са пълни със захар и издуват стомаха ни.Лично аз се старая да изпивам по 2 литра вода всеки ден.
source
Освен водата,много важно е да се храним балансирано.Иначе казано,нездравословното  хранене и стресиращото ни ежедневие водят след себе си до последици,които понякога са непоправими за нашето тяло.Преди да си помислите,че водя изключително здравословен начин на живот уви не,но се опитвам.Преди време за моя голяма изненада се оказа,че имам здравословен проблем,за който дори не подозирах.Не е нещо драматично,но за съжаление е непоправимо,затова и споделям тази информация с вас.
source
В днешното забързано и стресиращо ежедневие,когато трудно се постига баланс между работа и почивка,между нещо купено набързо по пътя и вкусна домашно приготвена храна,често имаме проблеми с килограмите.Едно балансирано хранене и постепенно заменяне на някои храни с други много по-полезни за нас храни е едно добро начало.
source
За финал оставих,нещо което също мисля,че е свързано с темата,а именно правилното съхранение на продуктите.Всеки от нас слага продукти в хладилника или фризера,но едва ли се замисляме,колко време е нормално да се държат там.
source
Искрено се надявам,да съм ви била полезна и всеки да е открил нещо полезно и интересно за себе си.Ще се радвам да споделите,дали по някаква причина или просто така сте променили нещо в начина си на хранене или ежедневието си към по-здравословен начин на живот.
Още интересни Pinterest открития,може да намерите в този линк.Не забравяйте да споделите този пост с приятели и да следите блога,до следващата седмица.

PS : Не забравяйте да се усмихвате и да мислите за всичко от положителната страна на нещата 😃💋😉

Няма коментари:

Публикуване на коментар